• ulu_fanua_01

O le a le aafiaga o se mafuie malosi i Turkey ile polyethylene?

O Turkey o se atunuu o loʻo vaʻaia Asia ma Europa.E tamaoaiga i minerale, auro, koale ma isi punaoa, ae le lava le suauu ma le kesi masani.I le 18:24 i le aso 6 o Fepuari, taimi o Beijing (13:24 i le aso 6 o Fepuari, taimi faʻapitonuʻu), na tupu ai se mafuiʻe 7.8 i Turkey, ma le loloto o le 20 kilomita ma le ogatotonu i le 38.00 tikeri latitude i matu ma le 37.15 tikeri i sasaʻe. .

O le ogatotonu o loʻo iai i le itu i saute o Turkey, latalata i le tuaoi o Suria.O taulaga autu i le epicenter ma nofoaga lata ane o Ceyhan (Ceyhan), Isdemir (Isdemir), ma Yumurtalik (Yumurtalik).

O Turkey ma Saina o loʻo i ai se mafutaga fefaʻatauaʻiga ua leva ona iai.o lo'u atunuu faaulufale mai o le Turkish polyethylene e fai si la'ititi ma o lo'o fa'aitiitia i lea tausaga ma lea tausaga, ae o le aofa'i fa'atau atu o lo'o faasolosolo malie ona fa'atuputeleina i se vaega itiiti.I le 2022, o le aofaʻi o le polyethylene faaulufale mai a loʻu atunuu o le a 13.4676 miliona tone, lea o le aofaʻi o polyethylene faaulufale mai a Turkey o le a 0.2 miliona tone, e tusa ma le 0.01%.

I le 2022, na auina atu e loʻu atunuu le aofaʻi o le 722,200 tone o polyethylene, lea e 3,778 tone na auina atu i Turkey, e tusa ma le 0.53%.E ui lava ina laititi le vaega o oloa auina atu i fafo, ae o loʻo faʻatupulaia pea i lea tausaga ma lea tausaga.

Ole gafatia ole gaosiga ole polyethylene ile atunu'u i Turkey e la'ititi lava.E na'o le lua la'au polyethylene o lo'o i Aliaga, o lo'o iai uma a le Petkim producer ma na'o le polyethylene producer i Turkey.O seti e lua o iunite e 310,000 tone/tausaga HDPE iunite ma 96,000 tone/tausaga LDPE iunite.

Ole malosi ole gaosiga ole polyethylene a Turkey e la'ititi lava, ma o lana fefa'ataua'iga polyethylene ma Saina e le tele, ma o le tele o ana pa'aga fefa'ataua'iga o lo'o fa'atotonu i isi atunu'u.Saudi Arabia, Iran, le Iunaite Setete, ma Uzbekistan o le autu o le HDPE fa'aulufale mai o Turkey.E leai se fale LLDPE i Turkey, o lea e faalagolago uma LLDPE i oloa faaulufale mai.O Saudi Arabia o le kamupani sili ona tele o oloa faaulufale mai o le LLDPE i Turkey, sosoo ai ma le Iunaite Setete, Iran, ma Netherlands.

O le mea lea, o le aʻafiaga o lenei mafuiʻe i luga o le polyethylene i le lalolagi e toetoe lava a faʻatauvaʻa, ae pei ona taʻua i luga, e tele ports i lona faʻalavelave faʻafuaseʻi ma sone faʻavevela lata ane, e aofia ai Ceyhan (Ceyhan) uafu o se taua tele felauaiga suauu mama, ma le crude. Suau'u oloa auina atu i fafo E oo atu i le 1 miliona paelo i le aso, suauu mama mai lenei uafu e momoli atu i Europa e ala i le Sami Metitirani.O galuega i luga o le uafu na taofia i le aso 6 o Fepuari, ae na faaitiitia popolega o le sapalai i le taeao o Fepuari 8 ina ua faatonuina e Turkey le toe faaauauina o uta suauu i le nofoaga e auina atu ai suauu Ceyhan.


Taimi meli: Feb-10-2023