• ulu_fanua_01

Global PVC manaoga toe faʻaleleia e faʻalagolago ia Saina.

O le ulufale atu i le 2023, ona o le faʻagesegese o manaʻoga i itulagi eseese, o le lalolagi polyvinyl chloride (PVC) maketi o loʻo feagai pea ma le le mautonu.I le tele o le 2022, o tau PVC i Asia ma le Iunaite Setete na faʻaalia ai se paʻu tele ma faʻalalo i lalo aʻo leʻi ulufale atu i le 2023. O le ulufale atu i le 2023, i totonu o itulagi eseese, ina ua uma ona fetuunai e Saina ana faiga faʻamaʻi puipuia ma pulea, o loʻo faʻamoemoe le maketi e tali atu;e mafai e le Iunaite Setete ona siitia atili tului ina ia mafai ai ona foia le tau o le tamaoaiga ma taofia ai le manaoga PVC i totonu o le Iunaite Setete.Asia, taʻitaʻia e Saina, ma le Iunaite Setete ua faʻalauteleina le faʻatau atu o le PVC i le lotolotoi o manaoga ole lalolagi.Ae mo Europa, o le itulagi o le a feagai pea ma le faʻafitauli o le maualuga o le tau o le malosi ma le faʻaititia o le tau, ma atonu o le a le toe maua se toe faʻaleleia atili i tupe mama tau pisinisi.

 

Ua feagai Europa ma le tamaoaiga

O loʻo faʻamoemoeina e le au faʻatau maketi le faʻaogaina o le suka a Europa ma le PVC maketi i le 2023 e faʻalagolago i le ogaoga o le paʻu ma lona aʻafiaga i manaoga.I totonu o le chlor-alkali industry chain, o tupe mama a le au gaosi oloa e faʻauluina e le paleni paleni i le va o le soda ma le PVC resin, lea e mafai ai e le tasi oloa ona toe faʻaleleia le leiloa o le isi.I le 2021, o oloa uma e lua o le a manaʻomia tele, faʻatasi ai ma le PVC pule.Ae i le 2022, na faʻagesegese ai le manaʻoga o le PVC ona o le gaosiga o le chlor-alkali na faʻamalosia e tipi le uta i le lotolotoi o tau o le soda ona o faigata tau tamaoaiga ma le maualuga o tau o le malosi.O faʻafitauli o le gaosiga o le kesi o le chlorine ua mafua ai le sapalai o le soda, ma tosina mai ai le tele o faʻatonuga mo uta a le US, ma tuleia ai tau faʻatau atu a le US i lo latou maualuga maualuga talu mai le 2004. I le taimi lava e tasi, o tau o le PVC i Europa ua pa'ū malosi, ae o le a tumau pea. i totonu o le maualuga i le lalolagi seia oo i le faaiuga o le 2022.

O loʻo faʻamoemoeina le au faʻatau maketi le faʻaletonu atili i le European caustic soda ma le PVC maketi i le afa muamua o le 2023, ona o le faʻamutaina o manaoga faʻatau e faʻaititia e le tau o le tau.Na taʻua e se faioloa faʻatau soda ia Novema 2022: "O le maualuga o tau o le soda e mafua ai le faʻaleagaina o manaʻoga."Ae ui i lea, o nisi o faioloa na fai mai o le suka ma le PVC maketi o le a masani i le 2023, ma e mafai e le au gaosi Europa ona manuia i lenei vaitau Mo tau maualuga o le soda.

 

O le fa'aitiitia ole mana'oga a Amerika e fa'ateleina ai oloa fa'atau atu

O le ulufale atu i le 2023, US integrated chlor-alkali gaosi oloa o le a faatumauina le maualuga o le faagaoioiga o uta ma faatumauina le malosi o tau soda, ae o tau vaivai PVC ma manaoga e tatau ona tumau, fai mai punaoa maketi.Talu mai Me 2022, o le tau o oloa auina atu i fafo o le PVC i le Iunaite Setete ua paʻu i le lata i le 62%, ae o le tau o oloa auina atu i fafo o le soda ua siitia i le lata i le 32% mai ia Me ia Novema 2022, ona amata ai lea ona pa'ū.Ua pa'u i le 9% le malosi o le sua suamalie a Amerika talu mai Mati 2021, e mafua ona o le tele o motusia i Olin, lea na lagolagoina ai le malosi o tau o le soda.O le ulufale atu i le 2023, o le a faʻavaivaia foi le malosi o tau o le soda, e ui o le fua o le paʻu e ono faʻagesegese.

Westlake Chemical, o se tasi o le US gaosi oloa PVC resin, ua faʻaititia foʻi le uta o le gaosiga ma faʻalauteleina le auina atu i fafo ona o le vaivai o manaʻoga mo palasitika tumau.A'o fa'agesegese le si'itia o tului a Amerika e mafai ona mafua ai le si'itia o manaoga i totonu o le atunu'u, ae fai mai tagata fai maketi o le toe fa'aleleia o le lalolagi e fa'alagolago i le toe fa'aleleia o manaoga i totonu o Saina.

 

Taulai i le toe faʻaleleia o manaʻoga i Saina

O le maketi a Asia PVC e mafai ona toe faʻaleleia i le amataga o le 2023, ae o faʻamatalaga maketi o loʻo faʻapea o le a faʻatapulaʻaina le toe faʻaleleia pe a le toe malosi atoatoa le manaʻoga a Saina.O tau o le PVC i Asia o le a matua pa'ū i le 2022, faatasi ai ma upusii ia Tesema o lena tausaga na paʻu i le tulaga maualalo talu mai Iuni 2020. O na tau o tau e foliga mai na faʻaosofia ai le faʻatauina o nofoaga, ma faʻatupuina ai faʻamoemoega e ono paʻu i lalo, o tala o maketi.

Na faailoa mai foi e le punavai e faapea, pe a faatusatusa i le 2022, o le sapalai o le PVC i Asia i le 2023 e mafai ona tumau i se tulaga maualalo, ma o le a faaitiitia le fua faatatau o galuega ona o le aafiaga o le gaosiga o le taʻe i luga.O fa'amatalaga tau fefa'ataua'iga o lo'o fa'amoemoe e fa'agesegese le tafe mai o uta PVC mai Amerika i totonu o Asia i le amataga o le 2023. Peita'i, na ta'ua e fa'amatalaga a le US, afai e toe fa'atupula'ia le mana'oga a Saina, e mafua ai le fa'aitiitia o oloa fa'atau atu a le PVC i Saina, e ono fa'atupu ai le fa'ateleina o oloa fa'atau atu a Amerika.

E tusa ai ma faʻamaumauga a le aganuʻu, o oloa auina atu i fafo a Saina na ausia le 278,000 tone ia Aperila 2022. Na faʻagesegese le faʻatau atu o le PVC a Saina i se taimi mulimuli ane i le 2022, ona o le pa'ū o tau o le PVC i fafo, ae pa'ū tau o le PVC Asia ma pa'ū tau o uta, ma toe faʻafoʻisia ai le tauvaga faʻatauvaʻa a Asia. PVC.E oʻo mai ia Oketopa 2022, o le aofaʻi o oloa auina atu i fafo a Saina e 96,600 tone, o le maualuga pito maualalo talu mai Aukuso 2021. Fai mai nisi o maketi a Asia o le a toe faʻaleleia le manaʻoga a Saina i le 2023 aʻo fetuunai e le atunuʻu ana faiga faʻamaʻi.I le isi itu, ona o le maualuga o tau o gaosiga, o le faʻaogaina o le mamafa o le gaosiga o fale gaosi PVC a Saina ua pa'ū mai le 70% i le 56% i le faaiuga o le 2022.


Taimi meli: Feb-14-2023