• ulu_fanua_01

O a ni suiga fou i le pa'u i lalo o le pa'u o oloa mai fafo PE ia Me?

E tusa ai ma faʻamaumauga a le aganuʻu, o le faʻaulufaleina mai o le polyethylene ia Me o le 1.0191 miliona tone, o le faʻaititia o le 6.79% masina i le masina ma le 1.54% i lea tausaga ma lea tausaga. O le aofa'i fa'aulufale mai o le polyethylene mai Ianuari ia Me 2024 e 5.5326 miliona tone, o se si'itaga e 5.44% i lea tausaga ma lea tausaga.

I le masina o Me 2024, o le faʻaulufaleina mai o le polyethylene ma ituaiga eseese na faʻaalia ai le paʻu i lalo pe a faʻatusatusa i le masina talu ai. Faatasi ai ma i latou, o le aofaʻi o oloa faaulufale mai o le LDPE e 211700 tone, o le masina i lea masina o le faʻaitiitia o le 8.08% ma le faʻaititia o le tausaga i le tausaga e 18.23%; O le aofa'i o oloa faaulufale mai o le HDPE e 441000 tone, fa'aitiitia le masina i lea masina e 2.69% ma le si'itaga i lea tausaga ma lea tausaga e 20.52%; O le aofa'i o oloa fa'aulufale mai o le LLDPE e 366400 tone, fa'aitiitia le masina i lea masina e 10.61% ma le fa'aitiitia o le 10.68% i lea tausaga ma lea tausaga. I le masina o Me, ona o le utiuti o le gafatia o pusa oloa ma le si'itia o tau o fela'ua'iga, na si'itia ai le tau o le polyethylene mai fafo. E le gata i lea, o nisi o meafaigaluega mai fafo o le tausiga ma oloa mai fafo na faʻamalosia, ma mafua ai le le lava o punaoa mai fafo ma le maualuga o tau. O le au fa'aulufale mai e leai se naunautaiga mo le fa'agaioiga, ma mafua ai le fa'aititia o le polyethylene i totonu o Me.

Attachment_getProductPictureLibraryThumb

Ia Me, o le Iunaite Setete na tulaga muamua i totonu o atunuu na faaulufale mai le polyethylene, faatasi ai ma le aofaʻi o oloa faaulufale mai o le 178900 tone, e tusa ma le 18% o le aofaʻi o le aofaʻi o oloa faaulufale mai; O le United Arab Emirates na sili atu i Saudi Arabia ma oso i le tulaga lua, faatasi ai ma le faʻaulufale mai o le 164600 tone, e tusa ma le 16%; O le tulaga lona tolu o Saudi Arabia, faʻatasi ai ma le faʻaulufaleina mai o le 150900 tone, faʻamaumauga mo le 15%. O le fa i le sefulu pito i luga o Korea i Saute, Sigapoa, Iran, Thailand, Qatar, Rusia, ma Malaysia. O atunuu pito i luga e sefulu e faaulufale mai ia Me na maua ai le 85% o le aofaʻi o le aofaʻi o oloa faaulufale mai o le polyethylene, o se siitaga e 8 pasene pe a faatusatusa i le masina talu ai. E le gata i lea, pe a faatusatusa ia Aperila, o oloa faaulufale mai mai Meleisia na sili atu i Kanata ma ulu atu i le sefulu pito i luga. I le taimi lava e tasi, o le vaega o oloa faaulufale mai mai le Iunaite Setete na faaitiitia foi. I le aotelega, na faʻaititia oloa mai Amerika i Matu ia Me, ae faʻateleina oloa mai Asia i Sautesasae.

I le masina o Me, o le Itumalo o Zhejiang o loʻo faʻatulagaina muamua i totonu o nofoaga faʻaulufale mai mo le polyethylene, faʻatasi ai ma le faʻaulufaleina mai o le 261600 tone, e tusa ma le 26% o le aofaʻi o le aofaʻi o oloa faaulufale mai; Shanghai tulaga lona lua ma le aofaʻi faʻaulufale mai o 205400 tone, faʻamaumauga mo le 20%; O le nofoaga lona tolu o Guangdong Province, faʻatasi ai ma le faʻaulufaleina mai o le 164300 tone, faʻamaumauga mo le 16%. O le lona fa o le Itumalo o Shandong, faatasi ai ma le faaulufale mai o le 141500 tone, e tusa ma le 14%, ae o Jiangsu Province o loʻo i ai le aofaʻi o oloa mai fafo o le 63400 tone, e tusa ma le 6%. O le aofaʻi o oloa faʻaulufale mai o le Itumalo o Zhejiang, le Itumalo o Shandong, le Itumalo o Jiangsu, ma le Itumalo o Guangdong ua paʻu i lea masina ma lea masina, ae o le aofaʻi o oloa faaulufale mai o Shanghai ua faʻateleina masina i lea masina.

I le masina o Me, o le aofaʻi o fefaʻatauaʻiga lautele i fefaʻatauaʻiga polyethylene a Saina e 80%, o se faʻaopoopoga o le 1 pasene faʻatusatusa ia Aperila. O le vaega o fefa'ataua'iga fa'aulufale mai e 11%, lea na tumau pea ia Aperila. O le aofaʻi o oloa faʻatau oloa i totonu o nofoaga faʻapitoa e vaʻavaʻai faʻapitoa e 8%, o se faʻaititia o le 1 pasene faʻatusatusa ia Aperila. O le vaega o isi fefa'ataua'iga fa'aulufale mai, fa'aulufale mai ma fa'aulufale atu o nofoaga o lo'o va'ava'aia, ma fefa'ataua'iga laiti i tua'oi sa fai si la'ititi.


Taimi meli: Iul-01-2024