• ulu_fanua_01

Fa'ateleina le malosi o tauvaga i totonu o le atunu'u, ua faasolosolo malie ona suia le mamanu o le fa'aulufale mai o le PE ma le fa'atauina atu

I tausaga talu ai nei, o loʻo faʻaauau pea ona agai i luma oloa PE i luga o le auala o le faʻalauteleina o le saoasaoa. E ui lava o lo'o iai pea se vaega o oloa fa'aulufale mai a le PE, fa'atasi ai ma le fa'atupula'ia malie o le gafatia o le gaosiga i totonu o le atunu'u, ua fa'aalia ai le si'itia o le fa'atupuina o le PE i lea tausaga ma lea tausaga. E tusa ai ma fuainumera a Jinlianchuang, e tusa ma le 2023, o le gaosiga o le PE i totonu o le atunuʻu ua oʻo atu i le 30.91 miliona tone, faʻatasi ai ma le gaosiga o le 27.3 miliona tone; O loʻo faʻamoemoeina o le ai ai pea le 3.45 miliona tone o le gaosiga o gafatia o loʻo faʻatinoina i le 2024, o le tele o le faʻaogaina i le afa lona lua o le tausaga. O loʻo faʻamoemoeina o le gaosiga o le PE o le 34.36 miliona tone ma le gaosiga o le a tusa ma le 29 miliona tone i le 2024.

Mai le 2013 i le 2024, o pisinisi gaosi polyethylene e masani ona vaevaeina i ni vaega se tolu. Faatasi ai ma i latou, mai le 2013 i le 2019, e masani lava o le faʻatupeina o le koale i le olefin atinaʻe, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le fua faʻaletausaga faʻaletausaga e tusa ma le 950000 tone / tausaga; O le vaitaimi mai le 2020 i le 2023 o le tulaga faʻapitoa o le gaosiga o le faʻamamaina tele ma le vailaʻau faʻamaʻi, lea na faʻateleina ai le fua o le gaosiga faʻaletausaga i Saina, e oʻo atu i le 2.68 miliona tone i le tausaga; O loʻo faʻamoemoeina o le 3.45 miliona tone o le gaosiga gafatia o le a faʻaaogaina pea i le 2024, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le 11.16% faʻatusatusa i le 2023.

O le fa'aulufale mai o le PE ua fa'aalia le fa'aitiitia o le fa'asologa i lea tausaga ma lea tausaga. Talu mai le 2020, faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻalauteleina o le faʻamamaina tele, o felauaiga faʻavaomalo ua faʻatapulaʻaina ona o faʻalavelave faʻalesoifua maloloina lautele o le lalolagi, ma ua matua faateleina le tau o uta. I lalo o le faatosinaga a le avetaʻavale tau, o le faʻaulufaleina mai o le polyethylene i totonu o le atunuʻu ua matua faʻaitiitia talu mai le 2021. Mai le 2022 i le 2023, o loʻo faʻaauau pea ona faʻalauteleina le gaosiga o le gaosiga o Saina, ma o le faʻamalama faʻamalama i le va o maketi i totonu ma fafo e tumau pea ona faigata ona tatalaina. O le aofaʻi o oloa faʻaulufale mai a le PE faavaomalo ua faʻaititia pe a faʻatusatusa i le 2021, ma o loʻo faʻamoemoeina o le aofaʻi o le faʻaulufaleina mai o le PE i totonu o le atunuʻu o le 12.09 miliona tone i le 2024. Faʻavae i luga o tau ma le faʻasologa o le sapalai-manaoga o le lalolagi, o le lumanaʻi poʻo le atunuʻu PE faʻaulufale mai o le a faʻaauau pea. e faaitiitia.

Attachment_getProductPictureLibraryThumb

I le tulaga o oloa auina atu i fafo, ona o le faʻalauteleina o le gaosiga o le faʻamamaina tele ma le mama hydrocarbon iunite i tausaga talu ai, o le gaosiga gafatia ma le gaosiga ua vave faʻateleina. O iunite fou o loʻo i ai le tele o faʻatulagaga o gaosiga, ma ua faʻateleina le faʻatau atu pe a uma ona faʻaogaina iunite. O le faʻateleina o le faʻatauvaʻa o tau maualalo i totonu o le atunuʻu ua mafua ai le faʻaleagaina o tupe mama i lalo o le tau maualalo, ma o le umi o le fesuiaiga o tau o le eseesega i le va o maketi i totonu ma fafo ua faigata ai i tagata faʻatau oloa ona faʻamalieina se fua faʻaopoopoga o sapalai i se taimi puupuu. taimi. Ina ua maeʻa le 2020, o le aofaʻi o le auina atu i fafo o le PE i Saina ua faʻaalia ai le faʻatupulaia o lea tausaga ma lea tausaga.

Faatasi ai ma le faʻateleina o le faʻatauvaʻa i totonu o le atunuʻu i lea tausaga ma lea tausaga, e le mafai ona suia le tulaga o le sailia o le faʻatau atu i fafo mo polyethylene. I tulaga o oloa mai fafo, o Sasaʻe Tutotonu, Amerika ma isi nofoaga o loʻo i ai pea le tele o alagaoa taugofie, ma o loʻo faʻaauau pea le vaʻaia o Saina o le maketi sili ona tele e faʻatau atu i fafo. Faatasi ai ma le si'itia o le gaosiga o oloa i totonu o le atunu'u, o le fa'alagolago mai fafo o le polyethylene o le a fa'aitiitia i le 34% i le 2023. Peita'i, e tusa ma le 60% o oloa maualuga PE o lo'o fa'alagolago pea i oloa mai fafo. E ui lava o loʻo iai pea le faʻamoemoe o le faʻaitiitia o le faʻalagolago i fafo ma le faʻafaigaluegaina o le gaosiga o gaosiga i totonu o le atunuʻu, e le mafai ona faʻatumu le va o manaʻoga mo oloa maualuga i se taimi pupuu.

I tulaga o oloa auina atu i fafo, faatasi ai ma le faasolosolo malie o le tauvaga i totonu o le atunuu ma le siitia atu o nisi o fale gaosi oloa maualalo maualalo i Asia i Sautesasae, o manaoga i fafo ua avea foi ma se faʻatauga suʻesuʻega mo pisinisi gaosiga ma nisi o faioloa i tausaga talu ai nei. I le lumanaʻi, o le a faʻatupuina ai foʻi le faʻasalalauga faʻatau atu, faʻateleina le faʻatau atu i Asia i Sautesasae, Aferika, ma Amerika i Saute. I le itu i uta, o le faʻaauauina o le faʻatinoina o le Belt and Road ma le tatalaina o taulaga fefaʻatauaʻiga a Sino Rusia na maua ai le avanoa e faʻateleina ai le manaʻoga mo polyethylene i Northwest Central Asia ma Northeast Rusia Sasaʻe Mamao.


Taimi meli: Me-06-2024