• ulu_fanua_01

Su'esu'ega o Fa'amaumauga o Sapalai a Alamanuia ma Mana'oga mo le Fa'aauauina o le Fa'alauteleina o le Polyethylene Gaosi Gaosi

Ole fua fa'aletausaga ole gaosiga ile Saina ua fa'atupula'ia tele mai le 2021 i le 2023, e o'o atu i le 2.68 miliona tone i le tausaga; O loʻo faʻamoemoeina o le 5.84 miliona tone o gaosiga o le a faʻaaogaina pea i le 2024. Afai e faʻatinoina le gaosiga fou e pei ona faʻatulagaina, o loʻo faʻamoemoeina o le a siitia le gaosiga o le PE i totonu o le atunuʻu i le 18.89% pe a faʻatusatusa i le 2023. o le gaosiga gafatia, o le gaosiga o le polyethylene i totonu o le atunu'u ua fa'aalia ai le fa'atupulaia o lea tausaga ma lea tausaga. Ona o le faʻalauteleina o gaosiga i le itulagi i le 2023, o fale fou e pei o Guangdong Petrochemical, Hainan Ethylene, ma Ningxia Baofeng o le a faʻaopoopoina i lenei tausaga. Ole fua ole faʻatupulaia ole gaosiga ile 2023 e 10.12%, ma e faʻamoemoe e oʻo atu ile 29 miliona tone ile 2024, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia ole gaosiga ole 6.23%.

Mai le vaaiga o oloa faaulufale mai ma auina atu i fafo, o le faateleina o le sapalai i totonu o le atunuu, faatasi ai ma le aafiaga atoatoa o mamanu geopolitical, sapalai faaitulagi ma manaoga tafe, ma tau o uta faava o malo, ua taitai atu ai i se tulaga faaitiitia i le faaulufale mai o punaoa polyethylene i Saina. E tusa ai ma faʻamaumauga a le aganuʻu, o loʻo i ai pea se vaʻa faʻaulufale mai i le maketi polyethylene Saina mai le 2021 i le 2023, faʻatasi ai ma le faʻalagolago o oloa mai fafo o loʻo totoe i le va o le 33% ma le 39%. Faatasi ai ma le faʻaauau pea o le faʻateleina o le tuʻuina atu o punaoa i totonu o le atunuʻu, o le faʻateleina o le tuʻuina atu o oloa i fafo atu o le itulagi, ma le faʻateleina o feteʻenaʻiga o sapalai-manaoga i totonu o le itulagi, o loʻo faʻaauau pea le faʻatupulaia o faʻamoemoega o oloa auina atu i fafo, lea na tosina mai ai le tele ma le tele o le gauai mai pisinisi gaosiga. Ae ui i lea, i tausaga talu ai nei, ona o le telegese o le toe faʻaleleia o tamaoaiga i fafo, geopolitical ma isi mea e le mafai ona taofiofia, o oloa auina atu i fafo ua feagai foi ma le tele o le mamafa. Peita'i, e fa'atatau i le tu'uina atu ma le mana'oga o lo'o iai nei a le fale gaosi polyethylene, o le aga'i atu i le lumana'i o atina'e e fa'atau atu i fafo e taua tele.

信图片_20240326104031(2)

O le faʻaalia o le faʻatupulaia o le faʻaogaina o le maketi polyethylene a Saina mai le 2021 i le 2023 mai le -2.56% i le 6.29%. I tausaga talu ai nei, ona o le faʻagesegese o le faʻatupulaia o le tamaoaiga o le lalolagi ma le faʻaauauina o aʻafiaga o feeseeseaiga faʻavaomalo faʻavaomalo, o loʻo tumau pea le maualuga o tau o malosiaga faʻavaomalo; I le isi itu, o le maualuga o le tau ma le tului o le mamafa ua mafua ai le faʻagesegese o le tuputupu aʻe i atunuʻu tetele atiaʻe i le lalolagi atoa, ma o le tulaga vaivai o gaosiga i le lalolagi atoa e faigata ona faʻaleleia. I le avea ai o se atunuu e auina atu oloa palasitika, o poloaiga mai fafo o Saina e i ai se aafiaga taua. Faatasi ai ma le gasologa o taimi ma le faʻaauau pea o le faʻamalosia o suiga o faiga faʻavae tupe e faletupe tutotonu i le lalolagi atoa, ua faʻaitiitia le tulaga o le tamaoaiga o le lalolagi, ma ua amata ona aliaʻe faʻailoga o le toe faʻaleleia o le tamaoaiga o le lalolagi. Peita'i, o le fa'agesegese o le fa'atupulaia e le mafai ona toe fa'afo'isia, ma o lo'o tumau pea le fa'aeteete o le aufaipisinisi i le lumana'i atina'e o le tamaoaiga, lea na mafua ai le fa'agesegese o le fa'atupulaia o oloa. O loʻo faʻamoemoeina o le faʻaaogaina o le polyethylene i Saina o le a 40.92 miliona tone i le 2024, faʻatasi ai ma le masina i luga ole masina o le tuputupu aʻe o le 2.56%.


Taimi meli: Au-07-2024